Alu-One 50 CW

Astazi, inginerii si arhitectii au asteptari tot mai mari de la sistemele de pereti cortina, solicitand module cat mai inguste, cu suprafete vitrate cat mai mari si usor de montat, mentinand in acelasi timp restrictii privind performantele termice, operationale, estetice si ale sticlei. Peretii cortina sunt conceputi pentru a rezista infiltratiilor de apa, aer, vant si altor factori de mediu care actioneaza asupra constructiei, plus incarcarea din propria greutate.

Alu-One™ 50 CW este un sistem de pereti cortina, imbunatatit termic, cu latimea vizibila de 50 mm. Capacele presor pot fi usor schimbate, fiind disponibile in diferite adancimi si forme, pentru a respecta proiectul arhitectilor. Folosind aceiasi montanti si aceleasi traverse, poate fi realizata varianta de perete cortina structural (fara capace din aluminiu), oferind un aspect deosebit cladirii si reducand greutatea constructiei datorita legaturii directe dintre geam si peretele cortina.

Piesele de prindere montant-traversa au fost proiectate pentru a prelua incarcarile date de sticla si pentru a ghida fluxul de apa catre exteriorul cladirii. Datorita drenajului individual al fiecarei unitati si cu ajutorul accesoriilor si al profilelor special create pentru a inchide perimetrul fatadei, Alu-One 50 CW dovedeste etanseitate impecabila la aer si apa, fara discontinuitate la intersectia montantilor sau a traverselor. Pentru o etansare completa, se pot monta capace de drenaj intre montati sau utiliza benzi butil si garnituri EPDM.

Pentru a satisface cerintele statice, au fost proiectati montanti si traverse cu adancimi diferite. Incarcarea peretilor cortina este transferata la structura principala a cladirii, prin intermediul unor piese de prindere special concepute, care se monteaza la fiecare etaj al constructiei. Pentru cerinte extreme, in interiorul montantilor, pot fi adaugate insertii din otel.

Alu-One™ 50 CW este perfect compatibil cu seriile Alu-One™, oferind posibilitatea tuturor tipurilor de deschidere: top-hung, batante, oscilobatante, cu cerecevea ascunsa si culisante in plan paralel. Sistemul a fost conceput pentru a depasi constructiile traditionale si a putea fi utilizat pentru constructii cu cerinte speciale: acoperisuri, atrium-uri, constructii de colt, piramide, luminatoare etc.

Prin alegerea corecta a distantierelor, performanta termica optima poate fi obtinuta chiar si in zonele cu conditii meteorologice extreme, reducand costurile constructiei legate de incalzire si chiar racire.

Caracteristici tehnice

Adancime montant: 42 - 300 mm
Adancime traversa: 5 - 193 mm
Latimea vizibila la exterior: 50 mm
Moment de inertie maxim montant: Ix = 2690 cm4
Moment de inertie maxim traversa: Ix = 552 cm4, Iy = 57 cm4
Grosime sticla: 6 - 62 mm
Garnituri: EPDM

Performante

Air thigtness Class AE1200
Water thigtness Class RE1200
Wind load 2000 Pa
Resistance against impact I5/E5
Fire resistance EI60
Burglar resistance WK3/RC3

Downloads

Brosura informatii despre sistemul curent
Catalog tehnic varianta simplificata a catalogului tehnic