Productie profile aluminiu

Profilele de aluminiu sunt produse intr-o fabrica noua, complet utilata.

Zimtuirea este prima operatie in procesul de fabricatie si ajuta la cresterea rezistentei mecanice intre bariera termica si cavitatea din aluminiu.

Semiprofilele interioare si exterioare sunt zimtuite in timpul acestei etape de productie; executarea crestaturilor ascutite pe peretele lateral al semiprofilului permite barierei termice sa intre si sa se mentina pe profil in timpul etapei de randalinare.

Masina de zimtat este masina cheie pentru a creste rezistenta la forfecare prin zimtuirea cavitatii de aluminiu pe ambele parti, folosind un set de discuri din otel, zimtate, care se rotesc cu o viteza mare, rezultand un produs de calitate care dureaza ani de zile.

Urmatorul pas in fabricarea profilului este inserarea barierei termice in cavitatile de aluminiu. Masina permite ca ambele bariere termice sa fie introduse in acelasi timp si aliniate cu aluminiul.

Operatia finala este randalinarea profilului. 

Cavitatea de aluminiu a fost deja zimtuita si barierele termice au fost introduse in partea de sus si de jos a semi-profilului de aluminiu.

Cand intregul ansamblu este trecut prin masina de randalinat, barierele termice sunt impinse in cavitatile de aluminiu zimtuite, creand un asamblu care mentine sectiunile impreuna. 

Profilele pot fi vopsite in orice culoare sau anodizate, fara efecte negative asupra produsului final.