Departament calitate

Productia, atat pentru tamplarie din aluminiu cat si pentru profile, respecta standardul ISO9001 si ISO14001 bazandu-ne pe o serie de proceduri interne care trebuie aplicate pentru a asigura constant calitatea produsului finit. 

Primul pas in acest proces il reprezinta controlul materiilor prime receptionate. Prin evaluarea furnizorilor si verificarea materialelor primite, poate fi garantata calitatea materiei prime folosite. Produsele neconforme sunt returnate la furnizor si nu sunt utilizate in procesul de fabricatie. In fiecare zi, inainte ca productia sa inceapa, toate utilajele si echipamentele de lucru sunt verificate sa respecte specificatiile furnizorului. Operatorul noteaza toate masuratorile si pastreaza un dosar cu toate informatiile colectate

Toate verificarile sunt realizate in conformitate cu cele mai riguroase standarde interne.
Cotrolul de calitate cuprinde trei verificari principale: auto-control, control aleatoriu pe fluxul de productie si control final.

Pentru auto-control, fiecare operator, de la fiecare post de lucru, primeste o fisa de verificare, cu ferestrele de la proiectul curent. In timpul procesului de fabricatie, pentru fiecare element asupra caruia se realizeaza operatii, operatorul bifeaza in fisa de verificare, validand sau invalidand  elementul.

Controlul aleatoriu pe fluxul de productie este efectuat de catre un membru al departamentului de calitate, care este desemnat pentru a supraveghea, asista si de a interactiona cu operatiile efectuate de operator. El verifica aleatoriu, elementele aflate pe fluxul de productie: dimensiuni corecte, gauri de ventilatie si drenaj, imbinarea corecta la colturi  etc.

Controlul final este, de asemenea, realizat de departamentul de calitate si se realizeaza asupra produsului finit. Fiecare element este verificat pentru a respecta specificatiile clientului si standardele de productie: dimensiuni si deschideri corecte, gauri de ventilatie si drenaj, frezari pentru maner, colturi asamblate correct etc. Control final se face si asupra feroneriei, pentru a asigura functionalitatea corecta si siguranta utilizatorulului final, si asupra calitatii vopselei, sa fie uniforma si fara urme de scurgere.

Dupa ce produsele primesc aprobarea departamentului de calitate, sunt impachetate si pregatite pentru transport. Ferestrele sunt asezate pe europaleti standard, pentru a facilita manipularea in fabrica si pe santier, si sunt etichetate.